Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile iş birliği anlaşmaları imzalayan MÜSİAD, son olarak Düzce Üniversitesi ile iş birliğine gitti
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Akademi-Kamu-Sanayi üçgenindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile iş birliği anlaşmaları imzalayan ve ortak projeler üreten MÜSİAD, bu strateji doğrultusunda son olarak Düzce Üniversitesi ile iş birliğine gitti.
14 Şubat 2020 Cuma günü, Düzce Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen imza töreni, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Vali Dr. Zülkif Dağlı, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Reis Topçu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Sağlık ve çevre alanlarında ihtisas üniversitesi seçilen ve katma değerli çalışmalarıyla bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunan Düzce Üniversitesi, ihtisaslaşma süreci kapsamında 30’un üzerinde ürün geliştirdi. Bu ürünlerin satışı için; “DUlife” çatı markası altında kozmetik ürünlerin markası “Melenis”, bitki ürünlerinin markası “Herbynia”, arı ürünlerinin markası “ApideVera” olmak üzere 4 markasını tescilleyen üniversite, MÜSİAD Düzce üyesi 50 girişimcinin kurduğu Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri AŞ.’de ürünlerini satışa sunuyor.
Faiz Kıskacının Çözümü Ortaklık Kültürünün Geliştirilmesi
Söz konusu markaların kullanım ve lisanslaması için gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Ali Reis Topçu, iş dünyasını faiz kıskacından kurtaracak tek çözümün ortaklık kültürünün yaygınlaşmasında olduğunu belirtti. Bu amaçla MÜSİAD olarak “Girişim Sermayesi Fonu” oluşturduklarını kaydeden Topçu, “ Fon, büyüme ve yüksek kâr potansiyeli ve büyük hedefleri olan, ancak finansman sıkıntısı çeken işletmelere fon ile ortak olmayı sağlayan yatırım yöntemidir. Ticaret geleneğimizde yeri olan ve mevcut finansman kaynaklarının iş insanlarımızı zorladığı kıskaçtan kurtulmanın yollarından biri olan ortaklık kültürünü yeniden canlandırmamız gerekiyor.” Dolayısıyla, bugün burada imzalarını atarak uygulamaya koyacağımız protokol, bu bakımdan son derece kıymetli bir adımdır.” dedi.
MÜSİAD olarak Düzce Üniversitesi ile iş birliğine gitmenin büyük bir onur olduğunu sözlerine ekleyen Topçu, “Düzce üniversitesinin lisans haklarına sahip olduğu ve tıbbi aromatik bitkiler üzerine faaliyet gösteren 4 markanın lisansları, bugün imzalayacağımız protokol ile Düzce MÜSİAD üyelerinin kurmuş oldukları firmaya devredilecek. Bu, bizler için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır.” diye konuştu.
"Türkiye'de Bir İlki Hayata Geçiriyoruz"
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da üniversitenin tıbbi ve geleneksel tıp alanında çok ciddi çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların artık meyvelerini vermeye başladığını belirtti.
DÜ Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğünce yapılan çalışmaların Türkiye'de çok önemli yere sahip olduğunu belirten Çakar, şunları kaydetti:
"Burada Türkiye'de bir ilki hayata geçiriyoruz. Bunun bölgemiz için, ülkemiz için, üniversitemiz için gerçek manada değer üreten, değer katan bir faaliyet olduğuna inanıyorum."
Formlife AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın da şirketi, 55 Düzce MÜSİAD üyesi ile üniversitenin projesine pazar sağlamak amacı ile kurduklarını dile getirdi.